העתיד בהיר עבור טכנולגיית תאורת הלדים

כמה שנים האור משפיע עלינו?

במשך 130 שנה

נורות הליבון היו המקור העיקרי בעולם לתאורה, נורה עדינה שרק טלטול קל יכול לגרום להפסקת פעולתה, ולא נאמר אם החליקה לנו מהידיים, אין סיכוי שתשרוד.

אך גרוע מכל, התפוקה הראשית שלה היא חום, היעילות האנרגטית שלה (יחס בין תפוקת אור לכניסת חשמל) מאד נמוכה,

בהמשך צמחו טכנולגיות מתחרות הנקראות  CFL – (compact fluorescent light) או בעברית נורות פלורסנט קומפקטית, אשר היעילות האנרגטית שלהן השתפרה פלאים אך יחד עם זאת ישנם לא קצת חסרונות, הנורות מכילות חומרים רעילים לדוגמא: כספית. חומרים אלה מסוכנים לחיינו, יחד עם זאת מכירה לעומת נורת הליבון גבוהה בהרבה,

ובקידמת הטכנולגיה הופיעו תאורת לד (LED), נורות הלדים מגיעים עם יעילות האנרגטית הכי גבוהה כיום ומשתפרת אף יותר מיום ליום. הדור הראשון שהגיע בנורות הלדים שימש לתאורת רמזורים,מכוניות,מסכים ומכשירים אלקטרונים אחרים.

אך כיום

לאחר התפתחותה של הטכנולוגיה נורות הלדים (LED), הלדים הביאו עימה מהפכה בתחום התאורה, הנורה החסכונית ביותר כיום במשקי הבית והתעשיה עם אורך חיים ארוך במיוחד המתחיל מ25,000 שעות לנורות הפשוטות ואף יותר מ50,000 שעות עבודה לנורות המתקדמות,

הכי חשוב מוצר ידידותי לסביבה שאינו מכיל חומרים מסוכנים, עם מגוון רחב של אפשרויות תאורה צבעים וגוונים, עם נתונים כאלה מובן למה זה המוצר המוביל בתחום התאורה בעולם!

בכל הקשור לבחירת התאורה שאתם רוצים עבור הבית שלכם, אתם עלולים להיות מופתעים כי יש אפשרויות רבות העומדות לרשותכם. חוץ מהסיגנונות השונים של גופי התאורה , יש לכם גם את האפשרויות השונות כשזה מגיע גם לנורות התאורה שאתם רוצים להשתמש בהן. באופן מפתיע מה שתבחרו יכול להוות השפעה גדולה על האור של החדר שלכם,יחד עם ביזבוז אנרגיות והכסף על חשבונות החשמל.

רוצים להנות בכל התחומים הללו? עליכם לשקול ברצינות את כל הסיבות לשימוש בנורות לדים (LED), נורות לדים הקיימים מאיכות גבוהה יכולה להאיר את החדר למשך כשלושים אלף שעות ואף יותר. נורות הפלורסנט הכי איכותיות כיום לא מצליחות לעבוד יותר משמונה אלף שעות. ולא נדבר על נורות הליבון וההלוגן זללניות החשמל שלא עוברות בשעות עובדתן את ה2000 שעות במקרה הטוב.

הרגישות שלנו כבני אדם לכיוון התאורה בתוך חללים טבועה אבולציונית בתוכנו, זה יכול להשפיע על מצב הרוח שלנו במידה ניכרת! עם כמה שינויים בתוך הבית ובחירת התאורה הנכונה, תוכלו למצוא את עצמכם מרגישים טוב יותר, עם הארה בבית טובה יותר!

משמעות הדבר

אם תשתמשו בנורות לדים (LED), תוכלו להרגיש את השקט שבפנים מלהטריח את עצמכם בשינוי נורות התאורה בתוך הבית, ומהחלפת התאורה בפרט. בנוסף תרוויחו מחיסכון גדול בכסף לאורך זמן,

ישנים גם שיקולי בטיחות בבחירת נורות לדים (LED), זה ידוע היטב כי ברוב נורות הפלורסנט יש רמות גבוהות של כספית או אדי כספית בתוכם. זה מהווה סכנה בריאותית גדולה לאלה הנחשפים אליהם, אם אחת מנורות אלו תישבר זה יכול להיות מסוכן אף יותר עם לנשום את אותם אדים. מנגד נורות הלדים אין מכילות כספית או גזים רעילים כלל, ואין סכנה בשימוש בתאורה הלדים כלל.

מנורות הלד הראשונות הוצגו בפעם הראשונה בסוף שנות ה90 וכבר מאז ועד היום, מחיר יחידה של נורת לד (דיודה פולטת אור) ירד בעשרות אחוזים. מה שהופך את טכנולגיית תאורת הלדים יותר נגישה לכל משק בית ויישומי תאורה מסחריים, יישומי פנים ויישומי חוץ, מתאורה לבית ועד לתאורה ברחובות, מעסקים קטנים ועד מפעלים גדולים, החזר ההשקעה במעבר ל-תאורת לדים מהיר הרבה יותר, נציין עוד שמאז ועד היום נעשה שיפור ענק ביעילות נורות הלדים,תפוקת הלומן וביצועי אורך חיים.

שוק תאורת הלדים העולמית מוערך היום בשווי B16 דולר לשנת 2012, וצפוי להגיע כמעט לB40 דולר עד 2014.

בענפי המסחר

העיקרון העסקי הוא לא רק מסיבה של חיסכון באנרגיה, אלא גם בהפחתה בהוצאות אחזקה מרובה. בגלל שירות תמרצים כספיים ממשלות בכל העולם  עזרו להפחית את העלות הגבוהה של תאורת הלדים. נורות הלדים בסביבה בריאה מסוגלות לעבוד כ50,000 לעומת 1000 שעות של נורות הליבון ו8000 שעות לפלורסנט קומפקטית, כמון כן ירידה בפליטת 2CO במעברת לתאות הלדים.

במהלך השנים הקרובות, תאורת הלדים תאומץ  ע"י הממשלות יותר ויותר, נוכל לראות זאת בא לידי ביטוי ע"י החלפה של תאורת רחובות המגורים,תאורת כבישים,חניונים ומבנים ציבורים.

ניתן לראות כבר עכשיו שמועצות מקומיות כבר התחילו לנקוט עמדה ויוזמות החלפה של התאורה בעיר מגוריהן, לדוגמא אפשר לחפש כתבה על העיר מעלות השוכנת בצפון שהחליטה ליזום מהלך של החלפת כל תאורת הרחובות שלהם בעיר, מומלץ בחום לקרוא את הכתבה.

בטיחות ואמינות לנורות לדים

נורת לד (LED) מכילה כוח המרה אלקטרוני (AC/DC), דרייבר IC בשביל נורית לד (דיודה פולטת אור). גוף קירור לניהול תרמי ואופטי כדי לייעל את איכות האור. מאז שנורות הלד נועדו להיות תואמות כמו נורות ליבון ופלורסנט קומפקטית (נורת CFL) הנוכחיות, יש להן ספקי כח (ממיר מתח) AC/DC ולכן הן יוכלות לפעול במקום הנורות הרגילות באותם החיבורים הרגילים לדוגמא, חיבור הברגה רגילה 27E.

ציוד שמחובר ישירות לרשת חשמל AC (VAC220) יכול להיפגע על ידי מעגלים קצרים ועומס יתר וכך גם נורות לדים יכולות להנזק. חשוב שרשת החשמל תהיה תקינה במלואה. מאד חבל יהיה לחבר נורת לד למערכת חשמל לא תקינה ושנורת הלד תהרס מכך בהתחשב בכך שנורות הלד הן לא המוצר הזול מכלל הנורות כיום.

מסקנות:

העתיד בהיר עבור טכנולגיית תאורת הלדים, קצב גדילת הייעלות האנרגטית, התגברות על בעיות ניהול קירור, ניהול פלט אור המרשים את הצרכנים, ירידת המחירים המהירה, אפשר להגיד בוודאות שטכנולגיית הלד גדלה בקצב הנכון ותמשכנה להתרבות במשך השנים.